The Mist и American Gangster са любими мои филми и доста добри такива. Останаха ми в грубия списък. Много пъти съм гледал Мъглата и въпреки че го знам наизуст никога не ми омръзва. Такива филми, които се развиват основно на една локация със затворени хора, които се защитават от някакви зли сили, които са навън са ми любима концепция. Трябва да се спомене и нечовешкия финал. 😃
American Gangster си е топ филм. Ридли Скот като режисьор и стакнат каст от хора като Дензел Уошингтън, Ръсел Кроу, Идрис Елба и Джош Бролин. Забравил съм колко силна година има всъщност Ръсел Кроу с 3:10 to Yuma и American Gangster. Дензел разцепва като Франк Лукас, който от шофьор на мафиотски бос се превръща точно в такъв, даже още по-влиятелен. Начинът по който прекарва хероин от Югоизточна Азия е абсолютно култов и брутален.
Гледах Control специално за класацията. Ами хареса ми доста. Наистина качествен филм, който мога да оценя въпреки че съм пълен кежуал на тази тематика и чувам за пръв път за Джой Дивижън и Иан Къртис. Сам Райли с много силно превъплъщение.
Ratatouille си е забавна анимация, която бях гледал когато излезе. Помня, че имаше много култов злодей, който беше критик на ресторанти. Също и начинът по който плъхът управляваше момчетo като му дърпаше косата под шапката беше нелеп, но много смешен.
Бандата на Оушън 3 не ми хареса изобщо, когато го гледах преди години. Сравнявам го с предните два филма и е доста по-слаб. Става да си загубиш 2 часа и да се позабавляваш малко, но нищо специално. Не си спомням дори някакви по-интересни моменти от филма освен, че Анди Гарсия се присъедини към крюто и новата им жертва беше Ал Пачино.
От двата хоръра, които останаха съм гледал само Halloween и колкото по-малко кажа за тази боза на Роб Зомби, по-добре. Истинска гавра с оригиналната класика на Джон Карпентър, която е може би в топ 3 на най-любимите ми хоръри за всички времена. Френският за пръв път го чувам, но определено звучи интересно.
Не ми остана време да гледам The Man from Earth, но нещо не ми звучи чак толкова интересен на хартия. Дано @STARRCADE сподели повече за този филм.